Proč do restaurace kupovat pouze čerstvé ovoce a zeleninu?

Ovoce a zelenina obsáhne poměrně značnou část objemu surovin ve většině gastronomických provozů. Protože je konkurence velká a každý podnikatel si chce své zákazníky udržet, kvalita výsledných pokrmů musí být co nejvyšší. Zásadní tedy je, zda jsou suroviny opravdu čerstvé a z jakých zdrojů plodiny pocházejí. 

Z hlediska udržitelnosti, ale i zachování kvality, je důležité, jakým způsobem byly plodiny vypěstovány. Mohou být přímo třeba v kvalitě Bio, vhodné je však sázet hlavně na ovoce a zeleninu lokální a sezónní. Můžete si však najít i spolehlivého dodavatele a mít celoročně široký sortiment čerstvých plodin. 

Vsaďte na spolehlivého dodavatele

Pokud nemáte čas hledat vlastního farmáře, nechte tuto práci specializované firmě, jako je dodavatel ovoce a zeleniny Gastrofresh. Odebíráme plodiny od léty prověřených a spolehlivých pěstitelů, se zárukou kvality a čerstvosti. Všechny případné potíže tak vyřešíme za vás. Je v našem zájmu, abychom svým klientům dodali to nejčerstvější zboží. Mnoho restauratérů a šéfkuchařů se shoduje na tom, že jedním z nejlepších způsobů, jak pravidelně nakupovat zeleninu a ovoce, je mít vlastního dodavatele, se kterým si vybudujete dlouhodobou spolupráci.

Úspory v gastronomii 

Díky tomu si můžete zajistit značné úspory v gastronomii. Vyhnete se zbytečnému zvyšování cen, které si s námi, jako s dodavatelem, vždy nastavíte. Díky osobním vztahům si značně rozšíříte možnosti nabídky. Můžete si objednat dopředu konkrétní plodiny, které budete chtít pravidelně odebírat. Může se jednat i o netradiční odrůdy, které nikde jinde nejsou k sehnání. Pak lze v gastronomickém provozu snadno sestavovat své menu. Navíc podpoříte i malé pěstitele, od kterých z velké části suroviny pocházejí a posílíte lokální ekonomiku. Časem bude provoz perfektně zajetý a budete mít zajištěný bezproblémový chod. 

Lokální a sezónní plodiny

Můžete se na jedné straně snažit odlišit nabídkou netradičních druhů plodin, exotického ovoce, zeleniny, bylin, koření či hub, na druhé straně můžete sázet i na lokální a sezónní plodiny. I když lze vybírat z omezenějšího portfolia plodin, budete mít zajištěny ty nejlepší chuťové i kvalitativní vlastnosti, které mají suroviny, které jsou v sezóně a nemusely na cestě k vám urazit tisíce kilometrů. 

Vysoká kvalita surovin

V každé kuchyni je klíčová vysoká kvalita surovin, která se značně odvíjí od způsobu, jakým jsou plodiny pěstovány, sklízeny, skladovány a dopravovány. Proto jsou plodiny, jako ovoce a zelenina pečlivě skladovány a dodávány chladícími vozy. Navíc mohou být dodané suroviny i předpřipravené a nakrájené. Můžete si objednat rovnou očištěné a naporcované ovoce a zeleninu, nebo i čerstvé ovocné a zeleninové šťávy. Může jít o lokální suroviny i exotické druhy. Tím ale naše nabídka zdaleka nekončí. Pravidelně můžete dostávat i čerstvé bylinky a houby. Pokud v široké nabídce něco nenajdete, nebojte se zeptat. Méně časté druhy se dají sehnat i na objednávku.